• Η ιδέα μας γεννήθηκε όταν: 

Κατανοήσαμε από την έρευνά μας ότι η Φύση τελειοποιεί εξελικτικά την δική της «οικονομία» για τις ροές μάζας, ενέργειας και πληροφορίας. Οραματιζόμενοι ότι αυτούς τους  μηχανισμούς θα μπορούσαμε να τους μεταφέρουμε και στην ανθρώπινη οικονομία, εμπνευστήκαμε την ιδέα και το εταιρικό μας όνομα.

 • Αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στο πρόγραμμα Ignite Ideas γιατί αναγνώσαμε πως υπάρχει μια στρατηγική ευκαιρία για κλιμάκωση κι αναγνώριση της εταιρείας μας μέσα από τις συνδυασμένες δυνάμεις του ACEin και της Nestlé που είναι ηγετικά ονόματα στους χώρους τους, ενώ παράλληλα κατανοούν την μικτή επιστημονική κι επιχειρηματική «γλώσσα» μας.
 •  
 • Το σημαντικότερο στοιχείο του Ignite Ideas και αυτό που πήραμε από την πορεία μας στο πρόγραμμα και τους ανθρώπους της εταιρείας είναι η προσήλωση των συντελεστών του στους κανόνες υλοποίησης του προγράμματος, το έμπρακτο ενδιαφέρον τους για τη βελτίωση της πρότασής μας και η ευελιξία τους να ανταποκριθούν στις ιδιαίτερες ανάγκες μας, συνδράμοντας ουσιαστικά στην μέχρι τώρα επιτυχημένη πορεία μας.

  Στόχος μας είναι η λύση που προτείνουμε να καθιερώσει διεθνώς την έννοια του «Συμβιωτικού Σχεδιασμού». Όπως στα φυσικά οικοσυστήματα δεν υφίσταται «ρύπανση» -εφόσον τα απόβλητα ενός οργανισμού συνιστούν τροφή για κάποιον άλλον- το ίδιο επιδιώκουμε να κάνουμε σε οικονομικό επίπεδο μέσω του λογισμικού μας για τη Βιομηχανική Συμβίωση.

  Η μεγαλύτερη πρόκληση για μια startup στην Ελλάδα είναι να ξεπεράσει το ψυχολογικό βάρος της κοινωνικής απαξίωσης της επιχειρηματικότητας. Η Ελλάδα συνιστά έναν δοκιμαστή επιχειρηματικών αντοχών σε ακραίες συνθήκες. Αν μια νεοφυής επιχείρηση επιτύχει να ανθίσει στην Ελλάδα, τότε σίγουρα έχει λάβει τα «παράσημα» για να ακμάσει κι αλλού στον πλανήτη.

  • Η βιώσιμη ανάπτυξη είναι απαραίτητη γιατί / Για εμάς βιώσιμη ανάπτυξη σημαίνει ότι ο Άνθρωπος θα πάψει να εργάζεται ενάντια στη Φύση, αναγνωρίζοντας ότι η Φύση συνιστά ένα αξιοθαύμαστο βιο-οικονομικό εργαστήριο που είναι πρόθυμο να συνεργαστεί μαζί του. Ότι η οικονομική αξία των φυσικών διεργασιών ήταν πάντα εκεί, απλώς χρειαζόμασταν τα κατάλληλα εργαλεία για να την αποκαλύψουμε.
  •  
  • Ένας νέος επιχειρηματίας χρειάζεται να: (1) Έχει άνεση με την ιδέα ότι δεν έχει καμία απολύτως εξασφάλιση να πετύχει, (2) Έχει το σθένος και την όρεξη να υποστηρίζει αποτελεσματικά τις ταπεινές εργασίες της επιχειρηματικής καθημερινότητας , (3) Αντιλαμβάνεται ότι η επιτυχία θα δοκιμάσει την ποιότητα του χαρακτήρα του και της ομάδας του πολύ περισσότερο από την αποτυχία.

   Γνωρίζοντας τη Nestlé και τους ανθρώπους της διαπιστώσαμε ότι η ηγετική θέση της Nestlé παράγεται από μια επιχειρηματική ταυτότητα που εκπέμπει ισχύ κι από ένα όραμα που εμπνέει δημιουργικότητα. Οι άνθρωποί της χτίζουν με φροντίδα μια γέφυρα μεταξύ πρεσβύτερων και νεότερων επιχειρηματιών, αντιμετωπίζοντας με μεγάλο σεβασμό ακόμη και τις πιο τολμηρές ιδέες. Αυτό κέρδισε γρήγορα την εκτίμησή μας.

   Αν μπορούσαμε να αλλάξουμε κάτι στον τομέα της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα αυτό θα ήταν η κατάργηση των θεσμικών περιορισμών, της υψηλής φορολογίας και κυρίως της αδικαιολόγητης γραφειοκρατίας που αναγκάζει έναν φιλόδοξο νέο επιχειρηματία να δαπανά μεγάλο μέρος του χρόνου του σε μη παραγωγικές δραστηριότητες, ώστε να απελευθερώσει το δυναμικό του για να πραγματοποιήσει τα επιχειρηματικά θαύματα που αρχικά οραματίστηκε.

   To μέλλον είναι συμβιωτικό, Ψηφιακό κι Εύπορο. Αφενός, κατανοούμε ότι τα φυσικά οικοσυστήματα συνιστούν κοινωνικό κεφάλαιο. Αφετέρου, η ψηφιακή τεχνολογία μας επιτρέπει πλέον να επιδρούμε στην ύλη σε μοριακό επίπεδο. Με τον συνδυασμό και των δύο, μπορούμε να αποκεντρώσουμε την παραγωγή πλούτου πολύ πιο εύκολα σε σχέση με το παρελθόν.

© 2020 Ignite Ideas All Rights Reserved. Powered by ACEin.

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ