Ιστορίες Επιτυχίας

Ignite Ideas I

Proof of Concept Projects

Οι 6 ομάδες που ανέπτυξαν στο δικό τους πιλοτικό κατά τη διάρκεια του πρώτου κύκλου του Ignite Ideas.

Με τη bespot, οι καταναλωτές ανακαλύπτουν και κερδίζουν δώρα, απλά ανοίγοντας την εφαρμογή, στα σημεία που ήδη επισκέπτονται. Η εταιρεία αναπτύσσει τεχνολογικές λύσεις έρευνας αγοράς και ενίσχυσης της επισκεψιμότητας επιχειρήσεων στο λιανικό εμπόριο.
Περισσότερα

Η BIO2CHP είναι spin-off του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στοχεύει στην εμπορική αξιοποίηση τεχνολογίας που αντιμετωπίζει τους μέχρι σήμερα τεχνικούς περιορισμούς και επιτρέπει τη χρήση στερεής υπολειμματικής βιομάζας προς παραγωγή "καθαρής" ενέργειας σε μικρή κλίμακα.
Περισσότερα

Η Coffeco, αξιοποιεί τα υπολείμματα καφέ για την δημιουργία φαινολικών ουσιών οι οποίες περιέχουν ευεργετικές ιδιότητες που βοηθούν την υγεία του ανθρώπου.

Το FOODAKAI είναι ένα ευφυές online σύστημα το οποίο βοηθάει τις εταιρείες τροφίμων να κάνουν εκτίμηση της επικινδυνότητας για τα προϊόντα που παράγουν έχοντας πρόσβαση στην παγκόσμια πληροφορία για ασφάλεια τροφίμων.
Περισσότερα

Η InSyBio εξατομικεύει την επιλογή τροφίμων βάσει των χαρακτηριστικών και του γονιδιακού προφίλ των καταναλωτών με χρήση της καινοτόμας τεχνολογίας της για εξαγωγή βιοδεικτών. Ανάλυση για το πως η βιοδείκτες μπορούν να συνδιαστούν με έρευνα για καινοτόμα αποτελέσματα.
Περισσότερα

Η ShopMind εξειδικεύεται στα retail analytics, στοχεύει στην κατανόηση των αγοραστών που επισκέπτονται τα λιανεμπορικά καταστήματα. Αναπτύσσει μια συνεργατική Big Data πλατφόρμα για λιανέμπορους και προμηθευτές, για να παρακολουθούν insights για τους πελάτες τους, την απόδοσή τους και να προσαρμόζουν τη στρατηγική τους.
Περισσότερα

Ως μέλος μιας startup το 2000, ενθουσιάστηκα με την ιδέα δημιουργίας ενός εταιρικού προγράμματος καινοτομίας για την υποστήριξη νέων Ελλήνων επιχειρηματιών. Το Ignite Ideas γεννήθηκε το 2018! Μακάρι να είχαμε τότε μια τέτοια υψηλής ποιότητας καθοδήγηση και εκπαίδευση όπως αυτή που προσφέρουν οι γεμάτοι ενέργεια άνθρωποι της Nestlé! Είμαστε στην ευχάριστη θέση να μπορούμε να υποστηρίζουμε ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις να ολοκληρώσουν την ανάπτυξη της ιδέας τους μέσω συνεργατικών projects. Ο πρώτος γύρος του προγράμματος ανέδειξε 6 έργα και ανυπομονούμε για τον δεύτερο, σε ένα τόσο επίκαιρο θέμα όπως το περιβάλλον!  Οι ιδέες και η δουλειά των νέων επιχειρηματιών μας εμπνέουν! Μείνετε συντονισμένοι!

Νίκος Μπουκαούρης

Υπεύθυνος Συνεχούς Βελτίωσης και Αλυσίδας αξίας καφέδων Nestlé Ελλάς.
Συντονιστής Προγράμματος Ignite Ideas.

Το Ignite Ideas είναι ένα πολύ σημαντικό εγχείρημα για την εταιρεία μας. Αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τη Nestlé να έρθει πιο κοντά σε νέους και ταλαντούχους ανθρώπους, να μάθει από αυτούς και να τους προσφέρει εκπαίδευση με εποικοδομητικό τρόπο. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε την  επιχειρηματική σκέψη των στελεχών μας και ταυτόχρονα να γνωρίσουμε πολλά υποσχόμενες νεοφυείς εταιρείες. Για τη Nestlé, το Ignite Ideas είναι μια σημαντική πλατφόρμα που της δίνει τη δυνατότητα να εκτεθεί σε νέες ιδέες και γιατί όχι να συνεργαστεί, να επενδύσει ή να μάθει από τους καινοτόμους επιχειρηματίες του σήμερα. Είναι συναρπαστικό να βλέπουμε πως σκέφτονται και τι τους ενεργοποιεί!

Νίκος Πράπας

Διευθυντής Πωλήσεων της Nestlé Hellas

Καινοτομία, επιχειρηματικότητα και άνθρωποι με διαφορετικό τρόπο σκέψης, διαφορετικό background & διαφορετικές ηλικίες συνεργάστηκαν στο πρόγραμμα Ignite για να συμβάλλουν με την ιδέα ή την εμπειρία τους σε ένα κοινό στόχο. Να μετατρέψουν επιχειρηματικές ιδέες σε ένα τελικό καινοτόμο προϊόν ή διαδικασία. Χρειάζεται τόλμη, χρόνος, πάθος, ευελιξία, επιμονή και πίστη σε μια ιδέα για να εξελιχθεί. Και αυτή η διαδρομή, είναι μια εξαιρετική εμπειρία.

Αλεξία Λασκαράτου

Impulse Confectionery Manager, Nestlé

Το Ignite Ideas ήταν μια από τις πιο καρποφόρες και ενδιαφέρουσες εμπειρίες στην επαγγελματική μου καριέρα. Είναι συναρπαστικό να ανακαλύπτουμε νέα ταλέντα και ιδέες από μια εντελώς καινούρια οπτική. Η ευελιξία και η καινοτομία των ομάδων μάς θύμισαν ότι δεν υπάρχουν όρια στη φαντασία

Ευτυχία Μπάκα

E-commerce Manager, Nestlé Hellas

Δεν συμβαίνει συχνά να έχει κανείς την ευκαιρία να συμμετέχει σε μια τόσο ανοιχτή ανταλλαγή ιδεών και προοπτικών. Συζητούμε όχι για το αν είναι εφικτή η υλοποίηση, αλλά για το πώς μπορεί να γίνει καλύτερα! Σε όσους δίνεται μια τέτοια μοναδική ευκαιρία, τους παροτρύνω να την αξιοποιήσουν στο μέγιστο βαθμό!

Δέσπω Παπαδάκη

Nescafé Dolce Gusto Group, Brand Manager

Αισθανόμαστε ιδιαίτερα τυχεροί για τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα Ignite Ideas. Μέσω του προγράμματος είχαμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε με έμπειρα στελέχη του χώρου που με την ενέργεια και την υποστήριξη τους τα διεύρυναν τον τρόπο σκέψης μας πάνω σε θέματα τόσο της αγοράς όσο και της ιδέας μας. Το εποικοδομητικό feedback που λάβαμε κατά τη διάρκεια του προγράμματος και του πιλοτικού μας βοήθησε να εξελίξουμε περαιτέρω την ιδέα μας.

Βασιλης Σταυρού

Συν-Ιδρυτής της Shopmind

Η συμμετοχή μας στο Ignite Ideas της Nestlé μας βοήθησε να ανακαλύψουμε εναλλακτικές αγορές, να πάρουμε πραγματικό feedback για την ευρύτερη πρόταση μας, να εκτεθούμε σε νέα δεδομένα και να αποκτήσουμε έναν σημαντικό συνεργάτη.

Στέφανος Τσιακμάκης

Συν-Ιδρυτής & CEO Bio2CHP

Η Nestlé Hellas μέσα από το πρόγραμμα του Ignite Ideas αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή καθοριστικό παράγοντα στην πορεία και  την εξέλιξη της Coffeco πέρα από την οικονομική ενίσχυση η  σημαντικότερη βοήθεια είναι η συμβουλευτική που μας παρέχεται από τον project leader που έχει αναλάβει την ομάδα αλλά και από τα πολύ έμπειρα στελέχη της εταιρίας. Παράλληλα μας έχει προσφέρει και ένα εξαιρετικό δίκτυο εξωτερικών συνεργατών εντάσσοντας μας έτσι σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον στο οποίο έπρεπε να προσαρμοστούμε και το κάναμε. Ένας διαγωνισμός που εξελίσσεται σταδιακά σε βαθιά συνεργασία με μια μεγάλη εταιρία είναι το καλύτερο δυνατό που μπορεί να συμβεί σε μια start up που έχει ξεκινήσει να κάνει τα πρώτα της βήματα.

Μάριος Βλαχογιάννης

Chemical Engineer & Co-founder at CoffeCo

© 2020 – 2022 Ignite Ideas All Rights Reserved. Powered by ACEin.

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ