fbpx

Ignite Ideas II

Μια διαδικασία επιτάχυνσης
για να υλοποιήσετε την ιδέα σας
(Proof-of-Concept) μέσα σε 3 μήνες.

Με την πρωτοβουλία της Nestlé Ελλάς Α.Ε. και του
Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Φάση A
Μοιραστείτε την Ιδέα σας

Υποβάλετε την επιχειρηματική σας ιδέα συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής. Περιγράψτε την ιδέα σας και παρουσιάστε την ομάδα που την υλοποιεί.

Φάση Β
Διαμορφώστε την Ιδέα σας

Παρουσιάστε την προτεινόμενη λύση σας και λάβετε σημαντική καθοδήγηση (feedback) από εξειδικευμένα στελέχη για να αναπτύξετε και να βελτιστοποιήσετε την επιχειρηματική σας ιδέα ώστε να ανταποκρίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις ανάγκες της Nestlé.

Φάση Γ
Επικυρώστε την Ιδέα σας

Σχεδιάστε το πλάνο υλοποίησης της επιχειρηματικής σας ιδέας και λάβετε υποστήριξη για την ανάπτυξη της πιλοτικής της εφαρμογής σε πραγματικό περιβάλλον.

Γνωρίστε τους διοργανωτές
Το Πρόγραμμα Ignite Ideas II υλοποιείται για δεύτερη φορά με πρωτοβουλία της Nestlé Ελλάς Α.Ε (Nestlé) σε συνεργασία με το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα «ανοιχτής καινοτομίας», μια διαδικασία επιτάχυνσης καινοτόμων ιδεών σε τομείς που σχετίζονται με τη δραστηριότητα της Nestlé. Η Nestlé αναγνωρίζοντας τη σημαντική παρουσία καινοτόμων προτάσεων στη νέα ελληνική επιχειρηματικότητα, καλεί επιχειρηματικές ομάδες, νεοφυείς επιχειρήσεις, επιστήμονες, ερευνητές κτλ. με στόχο την εξεύρεση και ανάδειξη νέων επιχειρηματικών μοντέλων και καινοτόμων προϊόντων/υπηρεσιών με θέμα το περιβάλλον, την ενέργεια, την κλιματική αλλαγή και τη βιωσιμότητα. Το Κέντρο ACEin είναι ο ενδιάμεσος συνεργάτης που παρέχει τη μεθοδολογία και διασφαλίζει ένα υψηλό επίπεδο ποιότητας και εμπιστοσύνης.

Η καινοτομία βρίσκεται στην καρδιά της δραστηριότητας της Nestlé. Από τη δημιουργία της Farine Lactée, της πρώτης τροφής για βρέφη, από τον Henri Nestlé το 1867 μέχρι σήμερα, ο Όμιλος επενδύει σταθερά στην έρευνα και την ανάπτυξη, στην επιστήμη της διατροφής και το πάθος για ποιότητα...

Στο πλαίσιο της συνολικής στρατηγικής για Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) δημιούργησε το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και...

"Το Ignite Ideas έχει αποδείξει στην πράξη πόσο σημαντική είναι η επιχειρηματική τεχνογνωσία που διαθέτει η Nestlé και πόσο πολύτιμη είναι για την ώθηση που χρειάζονται οι νέοι επιχειρηματίες. Αυτή η αλληλεπίδραση αποτελεί το κλειδί για μια επιτυχημένη αμοιβαία επωφελής σχέση με θετικό αντίκτυπο για τους ανθρώπους της εταιρίας μας και τους δυναμικούς νέους με καινοτόμες ιδέες."

Νίκος Εμμανουηλίδης

Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Nestlé Ελλάς και Sponsor του προγράμματος Ignite Ideas

ΟΙ ΘΕΜΑΤΙΚΟΙ ΤΟΜΕΙΣ

Λαμβάνοντας υπόψη μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας, την κλιματική αλλαγή, και παράλληλα τις δυνατότητες που παρέχουν οι τεχνολογικές εξελίξεις στη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος, από τη μείωση των εκπομπών έως τις επενδύσεις στην έρευνα και την καινοτομία αιχμής, σας προσκαλούμε να υποβάλετε την επιχειρηματική σας πρόταση που θα προσφέρει λύσεις στις ακόλουθες προκλήσεις:
riccardo-annandale-7e2pe9wjL9M-unsplash

Υποστήριξη και Βραβεία

PROOF OF CONCEPT

Πιλοτική υλοποίηση των επιχειρηματικών ιδεών σε πραγματικό περιβάλλον

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Υποστήριξη σε μορφή υπηρεσιών καθοδήγησης (coaching) και υποδομών φιλοξενίας από το Κέντρο ACEin για την περαιτέρω ανάπτυξη των καινοτόμων επιχειρηματικών μοντέλων

ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ

Χρηματικό βραβείο στις ομάδες που θα διακριθούν

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ

Συμβουλευτική υποστήριξη από έμπειρα στελέχη της Nestlé (mentoring) ανάλογα με τις ανάγκες της ομάδας με στόχο την ανάπτυξη πιλοτικής εφαρμογής της επιχειρηματικής ιδέας σε πραγματικό περιβάλλον

Αναφορές στα ειδησεογραφικά μέσα

Ως μέλος μιας startup το 2000, ενθουσιάστηκα με την ιδέα δημιουργίας ενός εταιρικού προγράμματος καινοτομίας για την υποστήριξη νέων Ελλήνων επιχειρηματιών. Το Ignite Ideas γεννήθηκε το 2018! Μακάρι να είχαμε τότε μια τέτοια υψηλής ποιότητας καθοδήγηση και εκπαίδευση όπως αυτή που προσφέρουν οι γεμάτοι ενέργεια άνθρωποι της Nestlé! Είμαστε στην ευχάριστη θέση να μπορούμε να υποστηρίζουμε ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις να ολοκληρώσουν την ανάπτυξη της ιδέας τους μέσω συνεργατικών projects. Ο πρώτος γύρος του προγράμματος ανέδειξε 6 έργα και ανυπομονούμε για τον δεύτερο, σε ένα τόσο επίκαιρο θέμα όπως το περιβάλλον!  Οι ιδέες και η δουλειά των νέων επιχειρηματιών μας εμπνέουν! Μείνετε συντονισμένοι!

Νίκος Μπουκαούρης

Υπεύθυνος Συνεχούς Βελτίωσης και Αλυσίδας αξίας καφέδων Nestlé Ελλάς.
Συντονιστής Προγράμματος Ignite Ideas.

Το Ignite Ideas είναι ένα πολύ σημαντικό εγχείρημα για την εταιρεία μας. Αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τη Nestlé να έρθει πιο κοντά σε νέους και ταλαντούχους ανθρώπους, να μάθει από αυτούς και να τους προσφέρει εκπαίδευση με εποικοδομητικό τρόπο. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε την  επιχειρηματική σκέψη των στελεχών μας και ταυτόχρονα να γνωρίσουμε πολλά υποσχόμενες νεοφυείς εταιρείες. Για τη Nestlé, το Ignite Ideas είναι μια σημαντική πλατφόρμα που της δίνει τη δυνατότητα να εκτεθεί σε νέες ιδέες και γιατί όχι να συνεργαστεί, να επενδύσει ή να μάθει από τους καινοτόμους επιχειρηματίες του σήμερα. Είναι συναρπαστικό να βλέπουμε πως σκέφτονται και τι τους ενεργοποιεί!

Νίκος Πράπας

Διευθυντής Πωλήσεων της Nestlé Hellas

Καινοτομία, επιχειρηματικότητα και άνθρωποι με διαφορετικό τρόπο σκέψης, διαφορετικό background & διαφορετικές ηλικίες συνεργάστηκαν στο πρόγραμμα Ignite για να συμβάλλουν με την ιδέα ή την εμπειρία τους σε ένα κοινό στόχο. Να μετατρέψουν επιχειρηματικές ιδέες σε ένα τελικό καινοτόμο προϊόν ή διαδικασία. Χρειάζεται τόλμη, χρόνος, πάθος, ευελιξία, επιμονή και πίστη σε μια ιδέα για να εξελιχθεί. Και αυτή η διαδρομή, είναι μια εξαιρετική εμπειρία.

Αλεξία Λασκαράτου

Impulse Confectionery Manager, Nestlé

Το Ignite Ideas ήταν μια από τις πιο καρποφόρες και ενδιαφέρουσες εμπειρίες στην επαγγελματική μου καριέρα. Είναι συναρπαστικό να ανακαλύπτουμε νέα ταλέντα και ιδέες από μια εντελώς καινούρια οπτική. Η ευελιξία και η καινοτομία των ομάδων μάς θύμισαν ότι δεν υπάρχουν όρια στη φαντασία

Ευτυχία Μπάκα

E-commerce Manager, Nestlé Hellas

Δεν συμβαίνει συχνά να έχει κανείς την ευκαιρία να συμμετέχει σε μια τόσο ανοιχτή ανταλλαγή ιδεών και προοπτικών. Συζητούμε όχι για το αν είναι εφικτή η υλοποίηση, αλλά για το πώς μπορεί να γίνει καλύτερα! Σε όσους δίνεται μια τέτοια μοναδική ευκαιρία, τους παροτρύνω να την αξιοποιήσουν στο μέγιστο βαθμό!

Δέσπω Παπαδάκη

Nescafé Dolce Gusto Group, Brand Manager

Αισθανόμαστε ιδιαίτερα τυχεροί για τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα Ignite Ideas. Μέσω του προγράμματος είχαμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε με έμπειρα στελέχη του χώρου που με την ενέργεια και την υποστήριξη τους τα διεύρυναν τον τρόπο σκέψης μας πάνω σε θέματα τόσο της αγοράς όσο και της ιδέας μας. Το εποικοδομητικό feedback που λάβαμε κατά τη διάρκεια του προγράμματος και του πιλοτικού μας βοήθησε να εξελίξουμε περαιτέρω την ιδέα μας.

Βασιλης Σταυρού

Συν-Ιδρυτής της Shopmind

Η συμμετοχή μας στο Ignite Ideas της Nestlé μας βοήθησε να ανακαλύψουμε εναλλακτικές αγορές, να πάρουμε πραγματικό feedback για την ευρύτερη πρόταση μας, να εκτεθούμε σε νέα δεδομένα και να αποκτήσουμε έναν σημαντικό συνεργάτη.

Στέφανος Τσιακμάκης

Συν-Ιδρυτής & CEO Bio2CHP

Η Nestlé Hellas μέσα από το πρόγραμμα του Ignite Ideas αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή καθοριστικό παράγοντα στην πορεία και  την εξέλιξη της Coffeco πέρα από την οικονομική ενίσχυση η  σημαντικότερη βοήθεια είναι η συμβουλευτική που μας παρέχεται από τον project leader που έχει αναλάβει την ομάδα αλλά και από τα πολύ έμπειρα στελέχη της εταιρίας. Παράλληλα μας έχει προσφέρει και ένα εξαιρετικό δίκτυο εξωτερικών συνεργατών εντάσσοντας μας έτσι σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον στο οποίο έπρεπε να προσαρμοστούμε και το κάναμε. Ένας διαγωνισμός που εξελίσσεται σταδιακά σε βαθιά συνεργασία με μια μεγάλη εταιρία είναι το καλύτερο δυνατό που μπορεί να συμβεί σε μια start up που έχει ξεκινήσει να κάνει τα πρώτα της βήματα.

Μάριος Βλαχογιάννης

Chemical Engineer & Co-founder at CoffeCo

© 2020 Ignite Ideas All Rights Reserved. Powered by ACEin.

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ