Φάσεις του προγράμματος

...για ομάδες

Φάση Α

Περίγραψε την ιδέα σου και παρουσίασε την ομάδα που την υλοποιεί. Υπόβαλε την επιχειρηματική σου ιδέα.

Φάση Β

Παρουσίασε την επιχειρηματική σου ιδέα και λάβε σημαντική καθοδήγηση από εξειδικευμένα στελέχη για να τη βελτιώσεις και να τη διαμορφώσεις ώστε να ανταποκρίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις ανάγκες της αγοράς.

Φάση Γ

Σχεδίασε το πλάνο υλοποίησης της επιχειρηματικής σου ιδέας και λάβε υποστήριξη για την ανάπτυξη της πιλοτικής εφαρμογής της σε πραγματικό περιβάλλον.

...για άτομα

Φάση Α

Δήλωσε ατομική συμμετοχή, περίγραψε τις δεξιότητες που μπορείς να συνεισφέρεις στην ομάδα που θα ενταχθείς, καθώς και το όραμά και τους στόχους σου.

Φάση Β

Σχεδίασε μαζί με την ομάδα σου τη λύση που προτείνετε. Λάβετε καθοδήγηση και coaching από εξειδικευμένα στελέχη για να διαμορφώσετε την επιχειρηματική σας πρόταση ώστε να ανταποκρίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις ανάγκες της αγοράς.

Φάση Γ

Σχεδιάστε μαζί με την ομάδα σου το πλάνο υλοποίησης της επιχειρηματικής σας ιδέας και λάβετε υποστήριξη για την ανάπτυξη του MVP σε πραγματικό περιβάλλον.

Γνώρισε τους διοργανωτές

Το Πρόγραμμα Ignite Ideas IIΙ υλοποιείται για τρίτη φορά με πρωτοβουλία της Nestlé Ελλάς  Μονοπρόσωπη Α.Ε σε συνεργασία με το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα «ανοιχτής καινοτομίας», μια διαδικασία επιτάχυνσης καινοτόμων ιδεών σε τομείς που σχετίζονται με τη δραστηριότητα της Nestlé. Η Nestlé αναγνωρίζοντας τη σημαντική παρουσία καινοτόμων προτάσεων στη νέα ελληνική επιχειρηματικότητα, καλεί επιχειρηματικές ομάδες, νεοφυείς επιχειρήσεις, επιστήμονες, ερευνητές κτλ. με στόχο την εξεύρεση και ανάδειξη νέων επιχειρηματικών μοντέλων και καινοτόμων προϊόντων/υπηρεσιών με θέμα το περιβάλλον, την ενέργεια, την κλιματική αλλαγή και τη βιωσιμότητα. Το Κέντρο ACEin είναι ο ενδιάμεσος συνεργάτης που παρέχει τη μεθοδολογία και διασφαλίζει ένα υψηλό επίπεδο ποιότητας και εμπιστοσύνης.

Η καινοτομία βρίσκεται στην καρδιά της δραστηριότητας της Nestlé. Από τη δημιουργία της Farine Lactée, της πρώτης τροφής για βρέφη, από τον Henri Nestlé το 1867 μέχρι σήμερα, ο Όμιλος επενδύει σταθερά στην έρευνα και την ανάπτυξη, στην επιστήμη της διατροφής και το πάθος για ποιότητα...

Στο πλαίσιο της συνολικής στρατηγικής για Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) δημιούργησε το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και...

Οι θεματικοί τομείς

Οι προκλήσεις που καλούνται οι συμμετέχοντες να επιλύσουν, ομαδοποιούνται σε 3 θεματικές ενότητες. Πιο συγκεκριμένα, αφορούν:

“Το Ignite Ideas έχει αποδείξει στην πράξη πόσο σημαντική είναι η επιχειρηματική τεχνογνωσία που διαθέτει η Nestlé και πόσο πολύτιμη είναι για την ώθηση που χρειάζονται οι νέοι επιχειρηματίες. Αυτή η αλληλεπίδραση αποτελεί το κλειδί για μια επιτυχημένη αμοιβαία επωφελής σχέση με θετικό αντίκτυπο για τους ανθρώπους της εταιρίας μας και τους δυναμικούς νέους με καινοτόμες ιδέες.”

Νίκος Εμμανουηλίδης

Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Nestlé Ελλάς και Sponsor του προγράμματος Ignite Ideas

Έχοντας ως εφόδιο όλη την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει στους 2 πολύ επιτυχημένους
πρώτους κύκλους, οδεύουμε στο Nestle Ignite Ideas III, με στόχο να διευρύνουμε το
πρόγραμμα προς όλες τις κατευθύνσεις.
Έτσι, από την πλευρά των συμμετεχόντων, ανοίγουμε τη συμμετοχή πέρα από τις
νεοφυείς ομάδες και σε άτομα που ενδιαφέρονται να ενταχθούν σε ομάδα με σκοπό την
καινοτομία, ενώ από την πλευρά της υποστήριξης, εντάσσουμε στο πρόγραμμα
συνεργάτες μας ώστε να παρέχουμε στους συμμετέχοντες ακόμα περισσότερα εφόδια
και καθοδήγηση, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες επιτυχίας.

Πάνος Μήλιας

Digital Acceleration Manager and Ignite Ideas Program Lead

Οι start-up που ασχολούνται με την ανάπτυξη καινοτόμων διαδικασιών, μεθόδων,
προϊόντων και επιχειρηματικών πρακτικών αποτελούν σήμερα τον κύριο τρόπο
υλοποίησης των απαραίτητων δράσεων βιώσιμης ανάπτυξης σε όλον τον πλανήτη.
Άτομα ή παρέες με όραμα, δημιουργούν νέες εταιρίες και προσφέρουν απλές και
λειτουργικές λύσεις σε προβλήματα που η κλασική επιχειρηματικότητα προσπαθεί να
λύσει, εδώ και δεκαετίες.

Πασχάλης Καστανάς

Sustainable Packaging Manager

Ως μέλος μιας startup το 2000, ενθουσιάστηκα με την ιδέα δημιουργίας ενός εταιρικού προγράμματος καινοτομίας για την υποστήριξη νέων Ελλήνων επιχειρηματιών. Το Ignite Ideas γεννήθηκε το 2018! Μακάρι να είχαμε τότε μια τέτοια υψηλής ποιότητας καθοδήγηση και εκπαίδευση όπως αυτή που προσφέρουν οι γεμάτοι ενέργεια άνθρωποι της Nestlé! Είμαστε στην ευχάριστη θέση να μπορούμε να υποστηρίζουμε ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις να ολοκληρώσουν την ανάπτυξη της ιδέας τους μέσω συνεργατικών projects. Ο πρώτος γύρος του προγράμματος ανέδειξε 6 έργα και ανυπομονούμε για τον δεύτερο, σε ένα τόσο επίκαιρο θέμα όπως το περιβάλλον!  Οι ιδέες και η δουλειά των νέων επιχειρηματιών μας εμπνέουν! Μείνετε συντονισμένοι!

Νίκος Μπουκαούρης

Value Stream Manager Nescafé Z-EUROPE

Το Ignite Ideas είναι ένα πολύ σημαντικό εγχείρημα για την εταιρεία μας. Αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τη Nestlé να έρθει πιο κοντά σε νέους και ταλαντούχους ανθρώπους, να μάθει από αυτούς και να τους προσφέρει εκπαίδευση με εποικοδομητικό τρόπο. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε την  επιχειρηματική σκέψη των στελεχών μας και ταυτόχρονα να γνωρίσουμε πολλά υποσχόμενες νεοφυείς εταιρείες. Για τη Nestlé, το Ignite Ideas είναι μια σημαντική πλατφόρμα που της δίνει τη δυνατότητα να εκτεθεί σε νέες ιδέες και γιατί όχι να συνεργαστεί, να επενδύσει ή να μάθει από τους καινοτόμους επιχειρηματίες του σήμερα. Είναι συναρπαστικό να βλέπουμε πως σκέφτονται και τι τους ενεργοποιεί!

Νίκος Πράπας

Διευθυντής Πωλήσεων της Nestlé Hellas

Καινοτομία, επιχειρηματικότητα και άνθρωποι με διαφορετικό τρόπο σκέψης, διαφορετικό background & διαφορετικές ηλικίες συνεργάστηκαν στο πρόγραμμα Ignite για να συμβάλλουν με την ιδέα ή την εμπειρία τους σε ένα κοινό στόχο. Να μετατρέψουν επιχειρηματικές ιδέες σε ένα τελικό καινοτόμο προϊόν ή διαδικασία. Χρειάζεται τόλμη, χρόνος, πάθος, ευελιξία, επιμονή και πίστη σε μια ιδέα για να εξελιχθεί. Και αυτή η διαδρομή, είναι μια εξαιρετική εμπειρία.

Αλεξία Λασκαράτου

Impulse Confectionery Manager, Nestlé

Το Ignite Ideas ήταν μια από τις πιο καρποφόρες και ενδιαφέρουσες εμπειρίες στην επαγγελματική μου καριέρα. Είναι συναρπαστικό να ανακαλύπτουμε νέα ταλέντα και ιδέες από μια εντελώς καινούρια οπτική. Η ευελιξία και η καινοτομία των ομάδων μάς θύμισαν ότι δεν υπάρχουν όρια στη φαντασία

Ευτυχία Μπάκα

E-commerce Manager, Nestlé Hellas

In this defining decade we need collaboration, ideas and actions. I think it’s great when the business takes ownership with initiatives such as Ignite Ideas, together with private and public institutions like the University of Athens to create strong partnerships. I am very happy about this initiative, a very exciting journey that we are all on and I think it should just be the start. We are all in this together and we are very determined to work with you. 

Katja Seidenschnur

Sustainability Director, Nestlé Zone Europe

Υποστήριξη και Βραβεία

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Υποστήριξη σε μορφή υπηρεσιών καθοδήγησης (coaching) και υποδομών φιλοξενίας από το Κέντρο Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την περαιτέρω ανάπτυξη των καινοτόμων επιχειρηματικών μοντέλων.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ

Συμβουλευτική υποστήριξη από έμπειρα στελέχη της Nestlé (mentoring) ανάλογα με τις ανάγκες της ομάδας για την ανάπτυξη της πιλοτικής εφαρμογής σε πραγματικό περιβάλλον με τη συμμετοχή εξειδικευμένων στελεχών.

ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΕΠΑΘΛΟ

Xρηματικό έπαθλο στις ομάδες που θα διακριθούν.

Τι είπαν για εμάς

Αυτό που πήραμε από το Ignite Ideas είναι η προσήλωση των συντελεστών του
στους κανόνες υλοποίησης του προγράμματος, το έμπρακτο ενδιαφέρον τους για τη βελτίωση
της πρότασής μας και η ευελιξία τους να ανταποκριθούν στις ιδιαίτερες ανάγκες μας,
συνδράμοντας ουσιαστικά στην μέχρι τώρα επιτυχημένη πορεία μας.

EVOTROPIA

Το πρόγραμμα Ignite Ideas μας βοήθησε ουσιαστικά να κατανοήσουμε το
επιχειρησιακό περιβάλλον της Nestlé και τη σχέση της επιχείρησης με το ανταγωνιστικό
περιβάλλον γύρω μας, ώστε να εντοπίσουμε γρήγορα τα κενά της υπηρεσίας μας και τις
ανάγκες της Nestlé και να προσαρμόσουμε τη λύση μας σε αυτά, με αποτελεσματικό τρόπο.

CYCLEFI

Το Ignite Ideas μας πρόσφερε καθοδήγηση στην τελική διαμόρφωση και
παρουσίαση της ιδέας μας έτσι ώστε να αναδειχθούν δυνατότητες για πρακτική εφαρμογή σε
τομείς ενδιαφέροντος της Nestlé, καθώς και άλλων εταιρειών.

PREDIVIS

Αναφορές στα ειδησεογραφικά μέσα

© 2020 – 2022 Ignite Ideas All Rights Reserved. Powered by ACEin.

ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ