September 3, 2018

Πολιτική Απορρήτου – Δήλωση Ιδιωτικότητας

Τα προσωπικά σας δεδομένα είναι σημαντικά για την επικοινωνία μας, αλλά εξίσου σημαντικό για μας είναι να γνωρίζετε τι πληροφορίες συλλέγουμε, πώς και γιατί τις χρησιμοποιούμε και να αισθάνεστε ασφάλεια όσο τα στοιχεία σας είναι στη βάση δεδομένων μας. Επιπλέον, παρακάτω θα βρείτε μια επισκόπηση των τρόπων με τους οποίους επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά δεδομένα σας και των σκοπών για τους οποίους τα επεξεργαζόμαστε. Θα ενημερωθείτε επίσης για τα δικαιώματά σας και τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θεωρούμε την ασφάλεια και την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων και της ιδιωτικότητάς σας πολύ σημαντική υπόθεση, γι΄ αυτό σας καλούμε να αφιερώσετε λίγο χρόνο στην παρούσα δήλωση και αν σας μείνουν απορίες μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στέλνοντας e-mail στη διεύθυνση acein@aueb.gr.

Επικαιροποίηση της παρούσας Δήλωσης Ιδιωτικότητας

Λόγω των επιχειρηματικών και τεχνολογικών εξελίξεων, ενδέχεται να χρειαστεί να τροποποιήσουμε την παρούσα Δήλωση Ιδιωτικότητας. Σας καλούμε να ελέγχετε τακτικά την παρούσα Δήλωση Ιδιωτικότητας, ώστε να είστε διαρκώς ενημερωμένοι για τους τρόπους με τους οποίους χρησιμοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα σας.

Άτομα ηλικίας κάτω των 18 ετών

Εάν είστε κάτω των δεκαοκτώ ετών, παρακαλώ μην προβείτε σε οποιαδήποτε απευθείας αλληλεπίδραση μαζί μας, καθώς δεν μπορούμε να συλλέξουμε και να χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά δεδομένα σας.

  • Τι δεδομένα συλλέγουμε και πώς: 

Α) Αν είστε Συμμετέχων σε μία από τις Ομάδες του Προγράμματος

Για τη διεξαγωγή του Προγράμματος και την ανάδειξη των νικητών, καθώς και για την επικοινωνία με τους Συμμετέχοντες και τις Ομάδες είναι απαραίτητη η συλλογή και επεξεργασία μιας σειράς δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων και δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα συλλέγουμε το ονοματεπώνυμο των Συμμετεχόντων – μελών της Ομάδας – και τα στοιχεία επικοινωνίας τους καθώς και τυχόν προσωπικά δεδομένα τους που περιλαμβάνονται στο σύντομο βιογραφικό τους σημείωμα.

Τα προσωπικά δεδομένα παραχωρούνται από τους ίδιους τους Συμμετέχοντες και συλλέγονται όταν συμπληρώνουν και υποβάλουν τη φόρμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα.

Ειδικότερα, με τη συμπλήρωση της φόρμας για την υποβολή της ιδέας σας προκειμένου να συμμετέχετε μέσω του ιστοτόπου https://igniteideas.gr/ (εφεξής: ο Ιστότοπος) στο πρόγραμμα με τίτλο Ignite Ideas (εφεξής: το Πρόγραμμα) θα μας παρέχετε τα προσωπικά σας δεδομένα, όπως το ονοματεπώνυμο σας, τα στοιχεία επικοινωνίας σας και τα στοιχεία που θα αναφέρονται στο σύντομο βιογραφικό που θα κληθείτε να υποβάλετε.

Επιπλέον, για το ανέβασμα (upload) των αρχείων και την υποβολή της φόρμας συμμετοχής, μέσω του Ιστοτόπου o υποβάλλων την φόρμα συμμετοχής θα πρέπει να συνδεθεί σε ένα λογαριασμό email της Google.(gmail) Mε το ανέβασμα των αρχείων και την υποβολή της φόρμας συμμετοχής, το όνομα και η φωτογραφία που σχετίζονται με τον λογαριασμό email της Google καταγράφονται αυτόματα.

Τα δεδομένα αυτά συλλέγονται και επεξεργάζονται από τη Google όπως ορίζει η λειτουργικότητα της συγκεκριμένης υπηρεσίας και το privacy policy της Google. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε: https://policies.google.com/privacy?gl=GR&hl=en-GB

Σημειώνεται ότι κανείς από τους δύο συνδιοργανωτές δε συλλεγει, αποθηκεύει ούτε έχει πρόσβαση σε αυτά τα στοιχεία, δηλαδή δε λαμβάνει γνώση της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ούτε έχει πρόσβαση στη φωτογραφία που σχετίζεται με αυτή. Τα στοιχεία αυτά συλλέγονται και επεξεργάζονται από την Google για να επιτευχθεί η μέσω των υπηρεσιών της υποβολή της φόρμας συμμετοχής στην ψηφιακή πλατφόρμα του Προγράμματος.

Β) Αν συμπληρώσετε τη φόρμα επικοινωνίας στην ιστοσελίδα μας

Προσωπικά δεδομένα (ονοματεπώνυμο και στοιχεία επικοινωνίας) συλλέγονται και επεξεργάζονται επίσης και μέσω της φόρμας επικοινωνίας στην ιστοσελίδα μας.

 Αν επιλέξετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στέλνοντας κάποια ερώτηση ή σχόλιο μέσω της φόρμας επικοινωνίας της ιστοσελίδας μας, θα συλλέξουμε και θα επεξεργαστούμε όποια προσωπικά δεδομένα μας παραχωρήσετε (σίγουρα το ονοματεπώνυμο και τα στοιχεία επικοινωνίας που θα καταχωρήσετε στη φόρμα) για να επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Για ό,τι αφορά τα cookies που χρησιμοποιεί η ιστοσελίδα μας, ανατρέξτε στην Πολιτική cookies.

  • Γιατί επεξεργαζόμαστε τα Προσωπικά Δεδομένα σας; 

Α) Αν είστε Συμμετέχων σε μία από τις Ομάδες του Προγράμματος

Για την ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή του Προγράμματος σε συνθήκες διαφάνειας και αξιοκρατίας, καθώς και για την επικοινωνία με τους Συμμετέχοντες και τις Ομάδες, την ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων και εμπλεκομένων μερών και , την ανάδειξη των νικητών είναι απαραίτητο να συλλέξουμε και να επεξεργαστούμε κάποια στοιχεία και δεδομένα που σας αφορούν, συμπεριλαμβανομένων και προσωπικών δεδομένων, που εσείς μοιράζεστε μαζί μας στο πλαίσιο και για τις ανάγκες του Προγράμματος..

Συγκεκριμένα,

  • Συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε το ονοματεπώνυμό σας για την ταυτοποίηση των Συμμετεχόντων, την κατάρτιση πίνακα Συμμετεχόντων στο Πρόγραμμα και για τις ανάγκες διασφάλισης της διαφάνειας της διαδικασίας.
  • Επιπλέον,  επεξεργαζόμαστε τα στοιχεία επικοινωνίας σας για να επικοινωνούμε μαζί σας στη διάρκεια του Προγράμματος, να σας ενημερώνουμε για τα νέα του Προγράμματος, να σας κοινοποιούμε δράσεις στα πλαίσια αυτού που μπορεί να σας ενδιαφέρουν, να απαντάμε στα αιτήματά σας και για σκοπούς συμμόρφωσής μας με τη νομοθεσία και άσκησης των νόμιμων δικαιωμάτων μας.

Β) Αν συμπληρώσετε τη φόρμα επικοινωνίας στην ιστοσελίδα μας

Αν συμπληρώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία και μας στείλετε κάποια ερώτηση ή σχόλιο μέσω της φόρμας επικοινωνίας της ιστοσελίδας μας, θα συλλέξουμε και θα επεξεργαστούμε τα δεδομένα σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας και να ανταποκριθούμε το ερώτημα ή το σχόλιό σας.

Σε αμφότερες τις ως άνω περιπτώσεις, τα προσωπικά δεδομένα σας που συλλέγονται και επεξεργάζονται περιορίζονται στα απολύτως αναγκαία και κατάλληλα, και η επεξεργασία τους περιορίζεται αυστηρά και αποκλειστικά στο πλαίσιο της διεξαγωγής του Προγράμματος, ενώ διέπεται απαρέγκλιτα από τις διατάξεις του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων και την κείμενη νομοθεσία και γίνεται πάντα με σεβασμό σε εσάς και την ιδιωτικότητά σας.

Με την επιφύλαξη όσων ρητά αναφέρονται στην παρούσα Δήλωση και στους όρους και προϋποθέσεις του Προγράμματος, δεν επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας με κανέναν άλλο τρόπο, ούτε τα χρησιμοποιούμε για άλλο σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν τα μοιραζόμαστε με τρίτους, πλην των περιπτώσεων που ρητά αναφέρονται στο παρόν.

Μπορείτε αν πάσα στιγμή να αποσύρεται τη συγκατάθεσή σας για την επεξεργασία των δεδομένων σας, να ζητήσετε τη διαγραφή των δεδομένων σας ή να μας ζητήσετε να σταματήσουμε την επεξεργασία τους. Στην περίπτωση αυτή η συμμετοχή σας στο Πρόγραμμα θα επηρεαστεί αναλόγως.

  • Ποιοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στα Προσωπικά Δεδομένα σας και γιατί;

Α) Αν είστε Συμμετέχων σε μία από τις Ομάδες του Προγράμματος

  1. Για τις ανάγκες της διεξαγωγής του Προγράμματος πρόσβαση στα δεδομένα σας θα έχει η ομάδα που ασχολείται με τη διεξαγωγή του Προγράμματος εκ μέρους του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών που εδρεύει στην Αθήνα, Κεφαλληνίας 46, που χειρίζεται την ψηφιακή πλατφόρμα στην οποία γίνεται η υποβολή των δηλώσεων συμμετοχής.
  2. Μετά τη συλλογή των δεδομένων σας από την ομάδα που ασχολείται με τη διεξαγωγή του Προγράμματος εκ μέρους του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόσβαση στα δεδομένα σας, κατόπιν αποστολής αντίστοιχου αρχείου από το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας, θα έχει και η ομάδα που ασχολείται με τη διεξαγωγή του Προγράμματος εκ μέρους της εταιρίας «Nestle Ελλάς Α.Ε» που εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής, Πατρόκλου 4. (εφεξής Nestle)

Συγκεκριμένα, το Κέντρο Στήριξης της Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών μέσω του Ιστοτόπου (https://igniteideas.gr/) συλλέγει τα προσωπικά δεδομένα των συμμετεχόντων στο Πρόγραμμα, με τη συμπλήρωση της φόρμας για την υποβολή της επιχειρηματικής σας ιδέας. Το Κέντρο ως ο διαχειριστής του Ιστοτόπου του Προγράμματος είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τη συλλογή και αποθήκευση των προσωπικών δεδομένων των Συμμετεχόντων και αναλαμβάνει την ευθύνη για τη λήψη και τήρηση των κατάλληλων μέτρων ασφαλείας στον Ιστότοπο του Προγράμματος για την προστασία των δεδομένων. Το Κέντρο θα διαβιβάσει τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που έχει συλλέξει μέσω του Ιστοτόπου του Προγράμματος στη Νestlé, προκειμένου η Νestlé να τα επεξεργαστεί από κοινού με το Κέντρο ως συνδιοργανώτρια του Προγράμματος για τους σκοπούς του Προγράμματος. Η Νestlé δεν φέρει ευθύνη για τον τρόπο συλλογής και επεξεργασίας των δεδομένων μέσω του Ιστοτόπου, του οποίου την διαχείριση αναλαμβάνει αποκλειστικά το Κέντρο. Από την πλευρά της η Νestlé αναλαμβάνει την προστασία και την προσήκουσα χρήση των προσωπικών δεδομένων στα οποία θα έχει πρόσβαση, και τη χρήση τους αποκλειστικά για τους σκοπούς για τους οποίους έγινε η συλλογή και η επεξεργασία τους στο πλαίσιο του Προγράμματος.

Οι εμπλεκόμενοι με την υλοποίηση του Προγράμματος είναι ενήμεροι για την υποχρέωσή τους να προστατεύουν τα προσωπικά σας δεδομένα και την ιδιωτικότητά σας, να μην τα επεξεργαστούν ή χρησιμοποιήσουν για κανένα άλλο σκοπό ή λόγο πέρα από όσους σαφώς εξειδικεύονται στο παρόν και να μην τα κοινοποιήσουν επ΄ουδενί σε κανέναν Τρίτο.

Β) Αν συμπληρώσετε τη φόρμα επικοινωνίας στην ιστοσελίδα μας

Καταρχάς πρόσβαση στα δεδομένα σας θα έχει η ομάδα που ασχολείται με τη διεξαγωγή του Προγράμματος εκ μέρους του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών που χειρίζεται την ψηφιακή πλατφόρμα στην οποία φιλοξενείται η φόρμα επικοινωνίας.

Αν το ερώτημα ή το σχόλιό σας δεν μπορεί να απαντηθεί από την ομάδα του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, τότε το περιεχόμενο του μηνύματός σας – χωρίς όμως τα προσωπικά σας δεδομένα – θα μεταβιβαστεί στην ομάδα που ασχολείται με τη διεξαγωγή του Προγράμματος εκ μέρους της εταιρίας Nestle. Στη συνέχει η ομάδα που ασχολείται με τη διεξαγωγή του Προγράμματος εκ μέρους του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών θα επικοινωνήσει εκ νέου μαζί σας για να απαντήσει στο ερώτημα ή το σχόλιο που υποβάλλατε.

Οι εμπλεκόμενοι με την υλοποίηση του Προγράμματος είναι ενήμεροι για την υποχρέωσή τους να προστατεύουν τα προσωπικά σας δεδομένα και την ιδιωτικότητά σας, να μην τα επεξεργαστούν ή χρησιμοποιήσουν για κανένα άλλο σκοπό ή λόγο πέρα από όσους σαφώς εξειδικεύονται στο παρόν και να μην τα κοινοποιήσουν επ΄ουδενί σε κανέναν Τρίτο.

Ενδέχεται να κοινοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα σε αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες και αρχές, εάν υποχρεούμαστε βάσει νόμου ή στο πλαίσιο των νόμιμων συμφερόντων μας.

  • Για πόσο διάστημα και πού διατηρούμε τα δεδομένα σας; 

Α) Αν είστε Συμμετέχων σε μία από τις Ομάδες του Προγράμματος

Τα δεδομένα σας συλλέγονται και επεξεργάζονται αποκλειστικά για τους σκοπούς που περιγράφονται στο παρόν και στο πλαίσιο της διεξαγωγής του Προγράμματος.

Λαμβάνουμε κάθε μέτρο προκειμένου να διασφαλίζουμε ότι τα προσωπικά δεδομένα σας υποβάλλονται σε επεξεργασία και διατηρούνται μόνο για το ελάχιστο χρονικό διάστημα που απαιτείται σε σχέση με:

  1. τους σκοπούς που περιγράφονται στην παρούσα Δήλωση Ιδιωτικότητας και στους όρους και προϋποθέσεις συμμετοχής στο Πρόγραμμα
  2. οποιουσδήποτε άλλους σκοπούς που ενδεχομένως προκύψουν, οι οποίοι πάντως θα σας γνωστοποιούνται πριν από τη συλλογή των σχετικών προσωπικών δεδομένων ή την έναρξη της σχετικής επεξεργασίας ή
  3. όπως απαιτείται ή επιτρέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία· και, στη συνέχεια, για τη διάρκεια οποιουδήποτε ισχύοντος χρόνου παραγραφής.

Σε κάθε περίπτωση μετά την ολοκλήρωση του Προγράμματος και εφόσον δεν συντρέχει άλλος συγκεκριμένος και σύννομος λόγος, με την επιφύλαξη του νόμου και των έννομων συμφερόντων των συνδιοργανωτών, τα δεδομένα σας θα διαγράφονται οριστικά με ασφαλή τρόπο.

Η υποβολή της αίτησης συμμετοχής σας στο Πρόγραμμα, μέσω του Ιστοτόπου, θα πραγματοποιηθεί με τη χρήση των ειδικών φορμών της Google, οι οποίες αποτελούν μια Cloud υπηρεσία, η οποία χρησιμοποιείται και για την αποθήκευση των δεδομένων που υποβάλλετε με την φόρμα. Η Google δεσμεύεται ότι οι Cloud υπηρεσίες που παρέχει βρίσκονται σε συμμόρφωση με το Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Δεδομένων. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνει η Google για την προστασία των δεδομένων σας και τη συμμόρφωση της με το Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Δεδομένων μπορείτε να βρείτε στα ακόλουθα Links:

https://cloud.google.com/security/gdpr/ 

https://cloud.google.com/security/privacy/

https://cloud.google.com/terms/

https://cloud.google.com/terms/data-processing-terms/

Β) Αν συμπληρώσετε τη φόρμα επικοινωνίας στην ιστοσελίδα μας

Μετά την ολοκλήρωση της επικοινωνίας μαζί σας, και αν δε συντρέχει άλλος σοβαρός και σύννομος λόγος, με την επιφύλαξη του νόμου και των έννομων συμφερόντων των συνδιοργανωτών, τα προσωπικά σας δεδομένα θα διαγράφονται οριστικά και με ασφαλή τρόπο.

  • Τα δικαιώματά σας στα δεδομένα σας 

Κάθε φορά που σας ζητάμε να μας παρέχετε οποιαδήποτε προσωπικά δεδομένα, θα ενημερώνεστε σχετικά με τους λόγους για τους οποίους τα χρειαζόμαστε και τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν. Τα προσωπικά δεδομένα σας θα υποβάλλονται σε επεξεργασία μόνο για τους σκοπούς που περιγράφονται στη Δήλωση Ιδιωτικότητας και στους όρους και προϋποθέσεις συμμετοχής στο Πρόγραμμα ή για οποιουσδήποτε άλλους σκοπούς που θα σας γνωστοποιούνται πριν από την έναρξη της επεξεργασίας. Αν επιλέξετε να μην μας παρέχετε προσωπικά δεδομένα σας όταν σας τα ζητήσουμε, το γεγονός αυτό θα  επηρεάσει τη δυνατότητα συμμετοχής σας στο Πρόγραμμα.

Σε περίπτωση που μας κοινοποιήσετε προσωπικά δεδομένα σας, έχετε το δικαίωμα: (i) να ζητήσετε πρόσβαση σε αυτά (ήτοι να μάθετε τι είδους δεδομένα διαθέτουμε για εσάς και να λάβετε σχετικό αντίγραφο), (ii) να ζητήσετε την τροποποίησή τους ή (iii) να ζητήσετε τη διαγραφή των δεδομένων σας, σε ορισμένες περιπτώσεις (iv) να ανακαλέσετε την συγκατάθεσή σας, οπότε και θα επηρεαστεί η συμμέτοχή σας στο Πρόγραμμα. Αυτό μπορεί να γίνει επικοινωνώντας μαζί μας στο τηλέφωνο 210 8203827 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση acein@aueb.gr.

Επίσης, όσον αφορά στα cookies να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στην [Πολιτική για τα Cookies] του Ιστοτόπου.

Περαιτέρω, μπορείτε να ζητήσετε τη διαβίβαση των προσωπικών δεδομένων σας σε άλλη εταιρεία.

Έχετε δε το δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία: Αν έχετε οποιαδήποτε ανησυχία σχετικά με πιθανή παρέμβαση στην ιδιωτική σας ζωή ή κακή χρήση των προσωπικών δεδομένων σας εκ μέρους μας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας (για στοιχεία επικοινωνίας βλ. παρακάτω) για να υποβάλετε καταγγελία. Ευελπιστούμε ότι μπορούμε να επιλύσουμε οποιαδήποτε απορία σας σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά δεδομένα σας. Ωστόσο, αν υπάρχουν ανεπίλυτα ζητήματα που σας προβληματίζουν, έχετε επίσης το δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία στις αρμόδιες αρχές προστασίας δεδομένων. Για την αρμοδιότητα της Αρχής και τον τρόπο υποβολής καταγγελίας, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της (www.dpa.gr – Τα δικαιώματά μου – Υποβολή καταγγελίας), όπου υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες.

Ακριβώς επειδή η συλλογή και διατήρηση των στοιχείων σας αποσκοπεί στην αμεσότερη και καλύτερη επικοινωνία μαζί σας, σας καλούμε να μας ενημερώσετε για κάθε αλλαγή στα δεδομένα αυτά, στέλνοντας σχετικό αίτημα με e-mail στη διεύθυνση acein@aueb.gr.

  • Τα μέτρα προστασίας 

Έχουμε λάβει όλα τα κατάλληλα και απαραίτητα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα ώστε τα δεδομένα σας να είναι ασφαλή για όλο το διάστημα που παραμένουν στη βάση δεδομένων μας, και να προστατεύονται από υποκλοπή, μη εξουσιοδοτημένη ή κακόβουλη πρόσβαση, αλλοίωση, διαρροή ή κάθε άλλη παρόμοια κακόβουλη ή/και παράνομη ενέργεια. 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για να υποβάλετε ερωτήσεις ή να κάνετε σχόλια σχετικά με την παρούσα Δήλωση και τις πρακτικές μας περί προστασίας των δεδομένων ή για να προχωρήσετε σε καταγγελία όσον αφορά στη συμμόρφωσή μας με την ισχύουσα νομοθεσία περί προστασίας των δεδομένων, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο: acein@aueb.gr, να μας γράψετε στη διεύθυνση Κεφαλληνίας 46, Αθήνα ή να καλέσετε στον αριθμό 2108203827.

Θα διερευνούμε κάθε καταγγελία σχετικά με τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα (συμπεριλαμβανομένων των καταγγελιών περί παραβίασης των δικαιωμάτων σας στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας περί προστασίας των δεδομένων).